Кое е първо – кокошката или яйцето?

И ако вземем предвид идеята, че времето не съществува, най-после имаме финален и категоричен отгвор на този вечен въпрос. Кое е първо – кокошката или яйцето? Ами разбира се – и двете!

И двете са тук едновременно, появили са се едновременно, заедно с всичко останало. Всъщност даже не са се появявали, а винаги са си били тук, тъй като времето не съществува. Намаме начало и край на нищо. Всичко просто Е и толкоз. И това може да ни спести всякакви главоблъсканици и да ни даде отговори на много екзистенциални въпроси.

Като този: Кое е първо – кокошката или яйцето? Най-после имаме отговор на този въпрос. И двете разбира се! Но в същото време нито едното, защото и двете са въображаеми. Но пък винаги имаме първо кокошката. И все пак винаги първо е яйцето. Така си е от край време. Всички вариянти са тук и сега едновременно. Абсолютно реални. Физически, въображаеми, абстрактни и изцяло конкретни. Само сега. Защото просто няма друго освен сега. А сега де!

И как може изобщо да знаеш от къде да започнеш, след като няма начало и няма край. Всичко е по средата. Всичко е едновременно там. И го няма. Няма край. Няма начало.

 

Много просто – започни от средата. Всичко е сега, и всичко е по средата. Но не търси най-средната среда. От където и да започнеш винаги ще е добре. Защото така или иначе всичко е точно където и когато трябва да бъде.